DBU vil undersøge matchfixingsag i Hvidovre til bunds

Skrevet af admin

24/06/2016

Dagens topnyheder

Sagen om matchfixing i Hvidovre er ikke slut.

Torsdag meldte politiet ud, at der ikke var tilstrækkeligt med beviser til at få en dom mod fire spillere i sagen, hvor en bagmand tidligere er blevet dømt. Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) vil man ikke slippe sagen endnu.

Sammen med Danmarks Idrætsforbunds matchfixing-sekretariat vil man undersøge, om der er grundlag for at køre disciplinærsager.

- Vi tager naturligvis politiets beslutning til efterretning. Men vi finder det nødvendigt at undersøge, om der er sket en overtrædelse af fodboldens egne regler på området, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

- For os er enhver overtrædelse af reglerne dybt problematisk og en trussel mod dansk fodbold og hele dansk idræt, forklarer han.

Bagmanden i Hvidovre-sagen blev dømt både i byretten og landsretten, og derfor er det vigtigt for DBU, at sagen bliver fulgt til dørs.

- Vi har fuldstændig nultolerance i forhold til matchfixing. Hvis spillere eller andre har overtrådt reglerne, bør det følges op og få konsekvenser. Derfor vil vi nu undersøge sagen til bunds, siger Jakob Høyer.

Matchfixing-sagen fra Hvidovre drejer sig om to kampe i 2010, hvor holdet tabte to kampe i 1. division med 0-5 til Vejle og 2-4 til FC Hjørring.

/ritzau/