DCU-chef: Cult-redning er vigtig for dansk cykelsport

Skrevet af admin

20/08/2015

Dagens topnyheder

Team Cult Energys fusion med tyske Team Stölting fra 2016 er afgørende for udviklingen af danske topryttere.

Det vurderer sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, efter at det danske prokontinental-hold har været truet af lukning.

Fusionen med Team Stölting betyder, at Danmarks største cykelhold nu kører videre i minimum tre år mere.

- Der er mange gode ting i det her.

- Først og fremmest er det fantastisk, at holdet fortsætter. I næste led er det godt med en treårig plan. Tre års sikkerhed er lang tid i cykelsport, siger Lars Bonde.

- Det ville være et enormt tilbageslag for dansk cykling, hvis holdet var lukket.

- Før Team Cult opgraderede til prokontinental-status her i 2015, så var det et hold af den størrelse, som vi fra central side i DCU havde efterlyst som samarbejdspartner.

- Vi behøver ikke at have en nær samarbejdspartner på World Tour-niveau (cykelsportens øverste niveau, red.), men gerne én på skridtet lige før, siger sportschefen.

Lars Bonde er sikker på, at den truende lukning har påvirket de nuværende Cult-ryttere negativt.

- Det gør det altid. Det har helt givet gjort sig gældende for både de unge og ældre ryttere på holdet. Det har været generende for deres dagligdag at spekulere på, hvad der skulle ske.

- Nu er der kommet ro på den økonomiske front, og det er altid godt. Det gør, at man kan gøre de rigtige ting i stedet for kun at gøre, hvad der er godt for økonomien.

- Man kan givetvis udvide aktiviteterne nu og arbejde med high performance, hvilket er et fundament for at udvikle ryttere, siger Lars Bonde.

Fusionen med Team Stölting kan måske betyde, at der bliver mindre plads til danske talenter, men det ser DCU-sportschefen ikke som et problem.

- Nej, på ingen måde. Danske talenter har så højt et niveau, at de bedste altid vil være interessante for et hold som Team Cult, så det er jeg ikke betænkelig ved, siger Bonde.

Sportschefen har kun godt at sige om Team Cult Energys fremtidige fusionspartner.

- Det, jeg kender til Team Stölting, er, at det er nogle fine ryttere og et fint hold, der også har formået at udvikle talenter. De er jævnligt på besøg i Danmark. Det er en fornuftig samarbejdspartner, man har fundet, siger Lars Bonde.

/ritzau/