De blå udvandrer fra forhandlinger om vækstplan

Dermed er der stukket en kæp i hjulet på de forhandlinger, der skal sænke selskabsskatten for landets virksomheder.

»Det blev et meget kort møde desværre, for umiddelbart var regeringen ikke indstillet på at imødekomme det ønske, vi har om at fjerne arveafgiften for familieejede virksomheder, hvis pengene bliver i virksomheden. Og så er der jo ikke mere at snakke om,« siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), der har svært ved at se en aftale for sig.

»Som det ser ud nu, kan vi jo ikke lave en aftale, når regeringen ikke er indstillet på at imødekomme vores ønske.«

Anden del af vækstaftalen skal først og fremmest sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent - det er både regeringen, Venstre, de Konservative og Liberal Alliance enige om - og derfor opfordrer Bjarne Corydon nu de blå partier til at droppe dramatikken og vende tilbage til forhandlingsbordet.

»Vi skylder de virksomheder, der har tynde ordrebøger, og de danskere, der står uden arbejde, at vi snart får en aftale, så vi kan styrke konkurrencekraften og få genskabt tilliden til fremtiden,« siger han.

»Derfor vil jeg lige så stille appellere til, at man ikke håndterer det her så dramatisk og taktisk, men at alle parter nu bestræber sig på konstruktivt og løsningsorienteret at arbejde benhårdt for en aftale,« siger finansministeren, som ikke mener, der er arbejdspladser nok at hente i en fjernelse af arveafgiften.

Men i den anden lejr synes Lars Løkke Rasmussen, at oppositionen allerede har strakt sig langt.

»Pengene er der. Vi insisterer ikke på, at der skal findes flere, og det fortrænger ikke et eneste af de ønsker, som regeringen selv har udmeldt i sit udspil. Derfor burde en mindretalsregering, der har brug for at få vedtaget budgetlofter - hele fundamentet under den økonomiske politik - være imødekommende over for det her,« siger Løkke.

Det vil koste omkring en milliard kroner at fjerne arveafgiften for de familieejede virksomheder. Det vil komme både mindre gårdejere og store Danfoss til gavn, lyder argumentet fra de blå partier.

»I stedet for at sende pengene i statskassen er det altså mere sikkert for danske job, at de bliver i virksomheden til gavn for virksomhedens udvikling,« siger de Konservatives formand, Lars Barfoed (K).

Også Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA), står fast på arveafgiften.

»Vi har givet et godt tilbud, det skal finansministeren bare tage imod,« siger han.

Søndag blev de tre partier samt Dansk Folkeparti enige om første del af vækstaftalen med regeringen. Med den fjernes afgiften helt på sodavand, mens ølafgiften sænkes.

Desuden genindføres boligjobordningen og udvides, så man nu også kan få håndværkerfradrag, når man sætter sit sommerhus i stand.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip