De Bruyne sparker City i Champions League-semifinalen

13/04/2016

For første gang i klubbens historie er Manchester City blandt de fire bedste hold i Champions League, efter at det engelske mandskab vandt 1-0 over Paris Saint-Germain hjemme på Etihad Stadium.

Efter 2-2 i den første kamp i den franske hovedstad er resultatet nok til at sende City videre til semifinalen, og bedømt ud fra tirsdagens kamp i Manchester er det svært at indvende noget imod det udfald.

City viste nemlig den taktiske snuhed, holdet har savnet i tidligere sæsoner i det fine selskab. Og da Kevin De Bruyne scorede til 1-0 på et velplaceret skud uden for feltet med et lille kvarter igen, fik kampen den rigtige vinder.

Det fik dermed ingen betydning, at Citys stjerneangriber Sergio Agüero misbrugte fra 11-meterpletten i første halvleg.

Argentineren sparkede ganske usædvanligt bolden et pænt stykke forbi mål, efter at han selv havde tilkæmpet sig straffesparket ved at blive savet over af PSG-målmand Kevin Trapp.

Med hjemmepublikum i ryggen lod City-spillerne sig dog ikke slå ud og leverede en disciplineret præstation, der i vid udstrækning tog brodden af både Zlatan Ibrahimovic og Edinson Cavani i PSG's angreb.

Pariserne viste for lidt frem ad banen, og der skulle et hjørnespark til, før Joe Harts mål midt i anden halvleg kom i virkelig fare.

Centerforsvareren Thiago Silva fik en stor hovedstødschance i en perfekt position, men brasilianeren headede ned i jorden og gjorde det let for City-keeperen at vifte bolden over mål.

Kort efter scorede de Bruyne så det mål, der blev forskellen på de to hold efter 180 minutters fodbold.

Da bolden piskede i nettet bag Kevin Trapp, skulle pariserne lave to mål på 14 minutter, og det var for stor en mundfuld.

For fjerde år i træk tager PSG afsked med Champions League i kvartfinalen, mens City er med i bowlen til fredagens lodtrækning til semifinalen.