De danske badmintonsingler er officielt OL-klar

Skrevet af admin

08/06/2016

Dagens topnyheder

Badmintonspillerne Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen og Line Kjærsfeldt er officielt udtaget til OL i Rio.

Det meddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF) onsdag.

Udtagelsen er foretaget på baggrund af en indstilling fra Badminton Danmark.

Især de to herrespillere kan tillade sig at drømme om en topplacering.

Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen ligger henholdsvis nummer fire og fem på verdensranglisten, og sammen var de i sidste måned stærkt medvirkende til, at Danmark for første gang nogensinde vandt Thomas Cup, også kaldet hold-VM for herrer.

Mens Viktor Axelsen er OL-debutant, så var Jan Ø. Jørgensen med ved legene i London for fire år siden. Dengang tabte han klart i ottendedelsfinalen, og han har som sådan ikke de bedste minder om opholdet i England.

- Jeg brugte mange kræfter på at kvalificere mig, så da jeg kom til London, var jeg fuldstændig død og kunne slet ikke præstere.

- Jeg var ikke med til at gå indmarch, og jeg rejste hjem, dagen efter jeg blev slået ud. Det var bestemt ikke en solstrålehistorie for mig, siger Jan Ø. Jørgensen i pressemeddelelsen fra DIF.

I øjeblikket viser han god form, og det har længe stået klart, at han ville blive udtaget til OL.

- Situationen er bedre for mig nu, fordi det hele tiden har været åbenlyst, at jeg ville kvalificere mig. Nu skal jeg bare holde mig fri for skader, siger Jan Ø. Jørgensen.

I damesinglen ligger Line Kjærsfeldt nummer 26 på verdensranglisten.

I forvejen er Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer udtaget til at udgøre den danske damedouble og mixeddouble ved OL.

Også de kan blande sig i kampen om medaljer.

/ritzau/