De danske butikker fik mere travlt i januar

Der var god gang i de danske butikker i januar. Det viser friske tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge tallene steg detailsalget med 0,5 procent i januar efter et fald på 0,8 procent i december. Kigger man tilbage til januar 2015, var salget i sidste måned samlet én procent højere.

Specielt salget af tøj steg i måneden i takt med, at temperaturen faldt.

- Ifølge DMI var december måned usædvanlig varm, mens januar var relativt kold, så det kunne tyde på, at noget af salget af vintertøj, der normalt ligger i december, er blevet flyttet til januar, skriver Danmarks Statistik.

Mens stigningen i detailsalget var en smule større end ventet er der langt fra tale om en forbrugsfest, der kan få økonomerne til at klappe i hænderne.

- Mandagens lunkne detailsalgstal og det kun hæderlige niveau for forbrugertilliden fra i fredags giver ikke grund til at forvente en forbrugsfest. Men vores forventning om en moderat forbrugsfremgang i 2016 ser dog stadig ud til at holde vand, skriver Jyske Banks seniorøkonom Niels Rønholt i en kommentar.

Heller ikke Steen Bocian, cheføkonom hos Dansk Erhverv, kan finde større entusiasme frem.

- Målt over 3-måneder, så har detailsalget været uændret. Der er altså med andre ord trods den pæne fremgang i januar ikke noget som indikerer stærk forbrugsvækst i 2016.

- Når man kombinere det med at forbrugertilliden har været vigende, så tegner der sig et billede af en forbrugsudvikling, som nok vil være positiv i 2016, men som næppe vil være stærk nok til at sikre solid fremgang i dansk økonomi, skriver han.

Der ud over steg internethandlen til at udgøre 6,3 procent af omsætningen, et pænt stykke over niveauet fra januar sidste år, der lå på 5,4 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip