De fleste bankkunder er ikke klar over det: En lille ændring kan give dig flere penge

Skrevet af Kamille Isaksen

16 uger siden

|

25/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sådan kan du hurtigt få flere penge på kontoen.

Dagens topnyheder

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at mange danskere har været presset økonomisk det seneste stykke tid efter de forskellige kriser, som både har ramt landet og globalt. Hvis du er en af dem, som godt kunne bruge lidt flere penge på bordet, bør du især være opmærksom på dette. 

I en nylig artikel fra Finans.dk belyses der nemlig et vigtigt økonomisk fænomen, der påvirker mange danske bankkunder, uden at de fleste egentlig er klar over det. 

En undersøgelse fra Mybanker.dk, som er baseret på tal fra Nationalbanken, afsløres det, at renteforskellen på opsparings- og lønkonti er den største i 10 år. Mens renten på lønkonti kun er steget marginalt, har bankerne øget renten på opsparingskonti betydeligt. I november sidste år var gennemsnitsrenten på opsparingskonti 2,3 pct., sammenlignet med 1,2 pct. på lønkonti.

Denne udvikling har ført til, at flere danskere flytter penge fra lønkontoen til en opsparingskonto, hvilket har resulteret i en stigning på 61,4 mia. kr. i indlån på opsparingskonti siden maj 2022. Alligevel er kun 16,4 pct. af danskernes indlån placeret på opsparingskonti med binding, hvilket er en markant nedgang fra 30 pct. i 2014. 

Bankerne har mødt kritik for ikke at informere kunderne tilstrækkeligt om muligheden for højere renter på opsparingskonti. Denne situation understreger vigtigheden af, at forbrugerne er proaktive og undersøger markedet for de bedste rentemuligheder, både ved at kontakte deres egen bank og eventuelt skifte bank.