De første Carl Priser er uddelt

Brancheforeningens udmærkelse er opkaldt efter komponisten Carl Nielsen og der blev uddelt trofæer i 11 kategorier fordelt på både rytmisk og klassisk musik. DMFF ønsker nemlig efter eget udsagn at anerkende de kreative kræfter inden for hele det musikalske spektrum.

Aura Dione kunne forlade festen i Mogens Dahl Koncertsalen på Amager med to af de nye priser. Hun blev nemlig både kåret som årets komponist inden for pop og rock, ligesom hun takket være albummet »Before the Dinosaurs« løb med trofæet for årets internationale gennembrud.

Der var også skulderklap til gruppen Lukas Graham, der modtog årets talentpris på 25.000 kroner for bandets evne til at bringe soulmusikken tilbage på toppen af hitlisterne.

Titlen som årets tekstforfatter tilfaldt Marie Key for albummet »De her dage«, mens Sigurd Barrett blev årets børnekomponist.

I den klassiske afdeling løb Per Nårgård og Hans Abrahamsen med værdigheden som årets komponister henholdsvis for stort og lille ensemble.

Oh Land var også blandt de første vindere, da hendes hit »Speak Out Now« blev den mest spillede sang i 2012.

DMFFs ærespris gik til Poul Bruun med den begrundelse, at han er en af Danmarks mest markante musikpersonligheder og har banet vejen for mange musikerkarrierer.

Med æren fulgte en chek på 25.000 kroner, som den 66-årige producer skulle give videre til et talent efter eget valg. Modtageren blev Fallulah, som kvitterede med en optræden.

Dagens Gossip