De Grønnes frontfigur argumenterede for pædofili

Den holdning har han ikke længere, forklarede han mandag på et pressemøde.

»Det var et krav i partiets tidlige dage. Det var galt, og jeg gjorde ikke nok for at stå op imod det krav,« sagde Jürgen Trittin ifølge nyhedsbureauet Reuters og tilføjede:

»Det var en fejl, som jeg beklager. Det blev set som liberalisme dengang, men det var at gå for vidt«.

Selv om Jürgen Trittin har lagt sig fladt ned, er sagen noget nær en katastrofe for partiet få dage før valget. Det vurderer Siegfried Matlok, politisk kommentator og tidligere chefredaktør på det tyske mindretals dagblad »Der Nordschleswiger«.

»Det er en utrolig grim historie, der nu dukker op. Sådan en diskussion mindre end en uge før valget omkring De Grønnes topfigur er på ingen måde gavnlig for partiet,« siger Siegfried Matlok.

Det er De Grønne selv, der har bedt historikere om at undersøge partiets rolle i sagen, og i den forbindelse er der dukket materiale op, som viser, at Jürgen Trittin var ansvarlig for det valgoplæg, der talte for afkriminalisering af sex mellem børn og voksne.

»Det er De Grønne, der selv afslører, at deres frontfigur har et forfærdeligt grimt lig i lasten,« siger Siegfried Matlok.

Ved valget i 2009 fik De Grønne knap 11 procent af stemmerne, men i løbet af perioden har partiet ifølge Reuters været helt oppe på 23 procent i meningsmålingerne. De seneste målinger spår omkring ti procent til det tidligere regeringsparti.

»De Grønne var allerede på vej nedad. Når denne sag så kommer oven i, kan det godt koste stemmer,« siger Siegfried Matlok. Han vurderer, at de stemmer, partiet eventuelt taber på sagen, bliver på den røde fløj.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip