De to holds vej til EM-finalen i Boxen

Klokken 17.30 fløjter det spanske dommerpar Oscar Raluy og Angel Sabroso op til EM-finalen i herrehåndbold i Herning.

Her et overblik over, hvordan henholdsvis Danmark og Frankrig har sikret sig adgang til guldkampen.

Danmark

Indledende gruppe:

Danmark åbnede EM med en storsejr på 29-21 over Makedonien, der aldrig formåede at skabe spænding i den kamp. Heller ikke Østrig var en ligeværdig modstander for danskerne, der vandt 33-29, akkurat samme cifre som Tjekkiet blev sænket med i Danmarks sidste indledende kamp.

Mellerunde:

Danmarks første reelle styrkeprøve var mod Spaniens regerende verdensmestre, men danskerne var overlegne og førte klart indtil slutfasen, hvor Spanien fik lov til at pynte lidt. Danmark vandt 31-28. Ungarn blev uden problemer sænket 28-24, mens den sidste betydningsløse kamp mod Island blev vundet 32-23, selv om Danmark sparede profiler som Mikkel Hansen, René Toft Hansen og Niklas Landin.

Semifinale:

For første gang i turneringen blev danskerne virkelig presset. Kroaterne var i teten i hele første halvleg og havde i begyndelsen af anden halvleg en gylden mulighed for at hægte danskerne af. Det klarede kroaterne ikke, og så fik danskerne fat og fik vendt kampen, der sluttede 29-27 i dansk favør.

Frankrig

Indledende gruppe:

EM's vanskeligste gruppe blev vundet suverænt af franskmændene, der gjorde rent bord, mens de tre øvrige mandskaber i gruppen alle vandt en kamp. Frankrig knuste Rusland med 35-28, hvorefter Polen blev slået 28-27 og Serbien sænket med 31-28.

Mellemrunde:

I en tæt kamp lykkedes det franskmændene at slå Kroatien med 27-25, og så lugtede det af en sikker plads i semifinalen. Den blev sikret på dagen, hvor Frankrig vandt 39-30 over Hviderusland - og hvor Polen pryglede Sverige med 10 mål. Frankrig kunne spare profiler i den sidste ligegyldige kamp mod Sverige, der vandt 30-28.

Semifinale:

Frankrig mod Spanien. De olympiske mestre bragte sig hurtigt klart i front, men gik i stå mod slutningen af første halvleg og var bagud med to ved pausen. I anden halvleg fik Frankrig dog igen styr på tingene, vandt 30-27 og henviste de spanske verdensmestre til bronzekampen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip