De to holds vej til EM-finalen i Boxen

Klokken 17.30 fløjter det spanske dommerpar Oscar Raluy og Angel Sabroso op til EM-finalen i herrehåndbold i Herning.

Her et overblik over, hvordan henholdsvis Danmark og Frankrig har sikret sig adgang til guldkampen.

Danmark

Indledende gruppe:

Danmark åbnede EM med en storsejr på 29-21 over Makedonien, der aldrig formåede at skabe spænding i den kamp. Heller ikke Østrig var en ligeværdig modstander for danskerne, der vandt 33-29, akkurat samme cifre som Tjekkiet blev sænket med i Danmarks sidste indledende kamp.

Mellerunde:

Danmarks første reelle styrkeprøve var mod Spaniens regerende verdensmestre, men danskerne var overlegne og førte klart indtil slutfasen, hvor Spanien fik lov til at pynte lidt. Danmark vandt 31-28. Ungarn blev uden problemer sænket 28-24, mens den sidste betydningsløse kamp mod Island blev vundet 32-23, selv om Danmark sparede profiler som Mikkel Hansen, René Toft Hansen og Niklas Landin.

Semifinale:

For første gang i turneringen blev danskerne virkelig presset. Kroaterne var i teten i hele første halvleg og havde i begyndelsen af anden halvleg en gylden mulighed for at hægte danskerne af. Det klarede kroaterne ikke, og så fik danskerne fat og fik vendt kampen, der sluttede 29-27 i dansk favør.

Frankrig

Indledende gruppe:

EM's vanskeligste gruppe blev vundet suverænt af franskmændene, der gjorde rent bord, mens de tre øvrige mandskaber i gruppen alle vandt en kamp. Frankrig knuste Rusland med 35-28, hvorefter Polen blev slået 28-27 og Serbien sænket med 31-28.

Mellemrunde:

I en tæt kamp lykkedes det franskmændene at slå Kroatien med 27-25, og så lugtede det af en sikker plads i semifinalen. Den blev sikret på dagen, hvor Frankrig vandt 39-30 over Hviderusland - og hvor Polen pryglede Sverige med 10 mål. Frankrig kunne spare profiler i den sidste ligegyldige kamp mod Sverige, der vandt 30-28.

Semifinale:

Frankrig mod Spanien. De olympiske mestre bragte sig hurtigt klart i front, men gik i stå mod slutningen af første halvleg og var bagud med to ved pausen. I anden halvleg fik Frankrig dog igen styr på tingene, vandt 30-27 og henviste de spanske verdensmestre til bronzekampen.

/ritzau/

Dagens Gossip