De Konservative ærgrer sig over dagpengeindgreb

Det mener de Konservatives arbejdsmarkedsordfører Benedikte Kiær (K), der hellere så, at regeringen brugte ressourcerne på at skabe arbejdspladser i Danmark.

»Vi går ikke ind for en midlertidig ændring af dagpengesystemet. Det betyder jo, at man ikke rigtigt ved, hvad man helt præcist har at forholde sig til. Vi skal jo huske, at dagpengesystemet ikke er et socialt sikkerhedsnet, men derimod en forsikringsordning for dem, der er på arbejdsmarkedet,« siger Benedikte Kiær til Berlingske Nyhedsbureau.

Flere aviser har erfaret, at ordningen vil være til rådighed til og med 2016, og at forsørgere, der modtager den nye arbejdsmarkedsydelse, vil kunne få 80 procent af højeste dagpengesats, mens ikke-forsørgere vil kunne få 60 procent af samme sats. Det svarer til den uddannelsesydelse, som kontanthjælpsmodtagere kan få.

Benedikte Kiær finder det bemærkelsesværdigt, at regeringen »lige pludselig har fundet ekstra milliarder til ordningen«.

»Jeg havde hellere set de penge blive brugt til at skabe arbejdspladser frem for at fastholde folk i passiv forsørgelse,« siger arbejdsmarkedsordføreren.

Politiken skriver, at indgrebet koster to milliarder at indføre, og ifølge TV 2s oplysninger finansieres den dels ved, at der skal betales et højere kontingent til a-kassen og dels ved millioner fra en såkaldt »målretning af uddannelse til udlændinge«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip