De Konservative bakker op om at sænke grænsebommene

Skrevet af admin

16/03/2016

Dagens topnyheder

Hvis det kan lade sig gøre at lukke grænserne for asylansøgere, som er rejst gennem et sikkert land, så bakker Det Konservative Folkeparti sandsynligvis op.

Det siger integrationsordfører Naser Khader, efter at Kristian Thulesen Dahl (DF) har annonceret, at han inden påske vil fremsætte et beslutningsforslag, der skal pålægge regeringen hurtigst muligt at iværksætte en total, dansk grænselukning.

- Vi synes, det lyder interessant. For jeg er enig i, at vi er nødt til at være proaktive. Nu når det bliver forår, bliver flygtningestrømmen fra Tyrkiet større, mener integrationsordføreren.

Alle asylansøgere, der er rejst igennem et sikkert land såsom Tyskland, skal ifølge Dansk Folkeparti afskæres fra at søge asyl i Danmark.

I regeringen ønsker hverken udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg eller statsminister Lars Løkke Rasmussen at kommentere Dansk Folkepartis forslag.

På de indre linjer forbereder regeringen sig dog på, at asylpresset på Danmark inden længe - måske allerede inden for få uger - atter kan begynde at vokse, lyder det fra en række kilder i regeringstoppen, som Berlingske har talt med.

Ifølge flere eksperter, som Berlingske har talt med, bryder forslaget dog med Dublin-reglerne, som EU har vedtaget.

- Jeg vil gerne se, om forslaget kan lade sig gøre i praksis. Når vi har set det på skrift, tager vi endelig stilling til det, siger Naser Khader.

Mens også Liberal Alliance bakker op, er Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, særdeles skeptisk:

- Jeg tør slet ikke tænke den tanke færdig - for at sige det lige ud. Jeg har virkelig svært ved at forestille mig, hvordan det skulle hænge sammen. Så skal man jo prioritere endnu hårdere for dansk politi, og det kan jeg godt være bange for, siger Claus Oxfeldt til Berlingske.

/ritzau/