De Konservative dominerer fortsat Gentofte

Alt peger på, at den konservative bykonge i Gentofte, Hans Toft, kan tage fire år mere som borgmester.

De Konservative har sat sig på mere end halvdelen af alle stemmer i den nordsjællandske kommune og får i alt 11 mandater, hvilket er et mere end ved sidste valg.

Helt præcist har Hans Toft og co. fået 50,2 procent af stemmerne - fem procent flere end for fire år siden.

Næststørst er Socialdemokraterne med 12,4 procent af stemmerne, hvilket giver tre mandater og en tilbagegang på 1,3 procentpoint.

Taberne i Gentofte bliver SF, der mister to mandater og ender på 3,7 procent af stemmerne inden den endelige fintælling.

Gentofte er en af de ni kommuner i landet, hvor et parti har absolut flertal.

Gentofte er en konservativ højborg, og borgmester Hans Toft, der nu ser ud til at blive borgmester igen, har været i spidsen for kommunen uafbrudt siden 1993. Med et genvalg kan han altså komme op på 24 år som borgmester.

Liberal Alliance, De Radikale og Venstre har indgået et teknisk valgforbund for at sikre et borgerligt styre i kommunen.

De Konservative med den 66-årige Hans Toft i spidsen fik en invitation til at være med, men takkede nej, hvilket partiet har begrundet med, at De Radikale i 2009 gik sammen med rød blok og stemte på en socialdemokratisk borgmester.

De Radikales spidskandidat er Marie-Louise Andreassen, Venstres er Mogens Vad og Socialdemokraternes Søren Heisel.

Venstres hidtidige spidskandidat og 1. viceborgmester, folketingsmedlem Eyvind Vesselbo, genopstiller ikke. Han og borgmester Hans Toft har ikke haft noget godt samarbejde. Men nu er Mogens Vad ny frontfigur i Venstre.

Hvordan de enkelte stemmer bliver vekslet til de eftertragtede borgmesterposter vil dog først stå klart i løbet af de næste dage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip