De Konservative er tavse om Dong-salg

Skrevet af admin

18/01/2014

Dagens topnyheder

Om den amerikanske finanskæmpe Goldman Sachs er det rette valg for at skaffe nødvendig kapital til Dong, vil forligspartneren De Konservative ikke gå ind i. Partiets energiordfører holder fast i aftalen.

- Finansministeren har fået et opdrag med at skaffe kapital til Dong, og det har han gjort. Vi står ved den aftale, vi har indgået og vil ikke kommentere mere på sagen, så længe den ikke er afsluttet, siger Mike Legarth til Ritzau.

Enhedslisten har kaldt finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd i Folketingets Finansudvalg, hvor ministeren skal forklare sig. Det sker efter, at det er kommet frem, at PensionDanmark angiveligt skulle have givet et højere bud end Goldman Sachs.

- Vi kalder finansministeren i samråd for at få svar på, hvilke andre tilbud, der har været på Dong, og hvorfor Corydon har valgt at sælge ud af Dong og afgive central indflydelse til en af verdens mest berygtede finanshajer, Goldman Sachs, siger Enhedslistens gruppeformand Stine Brix til Ritzau.

Også Dansk Folkeparti er skeptisk. Partiets formand, Kristian Thulesen Dahl langer i Jyllands-Posten ud efter finansminister Bjarne Corydons tilknappede stil i forbindelse med Dong-salget.

- Finansministeren må fortælle offentligheden og dermed også Folketinget, om det er rigtigt. Der er mange mystiske ting omkring salget af Dong. Men tingene må frem i lyset, inden Folketingets Finansudvalg skal færdigbehandle sagen, siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten lørdag.

Partierne bag aftalen har ikke set centrale dokumenter i sagen, og det er tvivlsomt, om politikerne i Finansudvalget kan få fuldt indblik.

Da oplysningerne om PensionDanmarks angiveligt højere bud kom frem i Information fredag, slog finansminister Bjarne Corydon over for Ritzau fast, at Goldman Sachs var det bedste bud.

- Det bedst samlede tilbud, er det tilbud, som vi har taget, sagde Bjarne Corydon, der afviste, at han kunne komme nærmere ind på de bud, som staten har modtaget i salgsprocessen.

- Vi kan ikke tillade os at gå ind og diskutere andre bud. Det er fortrolige og markedsfølsomme oplysninger, som vi ikke kan diskutere i offentligheden, sagde han.

/ritzau/