De Konservative frygter flere fyresedler til SOSUer

»Det er vigtigt, vi ikke har overkvalificeret personale (sygeplejersker, red.) i sundhedsvæsnet. Personlig og basal pleje af patienten er vigtigt, og derfor er det underligt, hvis sygeplejerskerne har skubbet SOSUerne ud og overtaget deres opgaver,« siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K) og slår fast:

»Jeg er simpelthen bange for, man begynder at opleve personale i sygehusvæsnet, som har flere kvalifikationer end det, de er sat til. Det betyder jo, man ikke bruger ressourcerne ordentligt, og at man ikke får nok ud af de penge, man bruger i sygehusvæsnet.«

I den treårige periode har hospitalerne uddelt fyresedler svarende til 2.456 fuldtidsansatte SOSUer, og det har gjort FOA rasende. Fagforbundet finder det særligt kritisabelt, at oversygeplejerskerne, der hyrer og fyrer på sygehusenes afdelinger, holder hånden over deres egne, mens de svinger sparekniven over SOSUerne, skriver Avisen.dk.

Ifølge lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd har SOSUerne udspillet deres rolle på sygehusene, fordi de »kun« kan varetage patienternes personlige hygiejne og den basale sygepleje. Det samme kan sygeplejersker, der oven i købet også kan klare medicinske og koordinerende opgaver, lyder det.

Ifølge Benedikte Kiær bør regionerne, der har ansvaret for sygehusvæsnet, hurtigt muligt se grundigt sagen:

»Jeg forventer, at man ude i regionerne sætter sig ned og ser på, hvad årsagen er til denne meget underlige udvikling,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Regionernes formand, Bent Hansen, giver over for Avisen.dk udtryk for, at oversygeplejerskerne er gået for vidt ved at dømme SOSUerne ude af hospitalerne.

Dagens Gossip