De Konservative skifter ud i toppen af partiapparatet

Selv om De Konservative i de seneste måneder har markeret sig ved at vælte miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og få gennemført en mere grøn profil på Naturpakken, så kæmper partiet fortsat med lave meningsmålinger.

I den seneste måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, ligger De Konservative til 3,1 procent af stemmerne. Dermed er man ikke endegyldigt trukket væk fra spærregrænsen på to procent.

Nu gennemfører partiet ifølge Altinget en stor omrokering på sekretariat på Christiansborg, som fører til et overraskende farvel til partiets kommunikationschef, Benny Damsgaard.

Hans stilling nedlægges ganske enkelt. Det samme gør stillingen som organisations- og fundraisingchef, hvor Jens Møllenberg har været chef. Han fratræder ligeledes, skriver Altinget.

I stedet vil Det Konservative Folkeparti lave en nyopdeling af sekretariatet, der i fremtiden skal have to afdelinger. Den første afdeling skal indeholde funktionerne politik, udvikling og kommunikation, hvor afdelingschefen bliver Peter Utzon Berg.

Den nye afdelingschef er kun 31 år, men har været chefkonsulent for partiet.

Især udskiftningen af Benny Damsgaard vil vække opsigt på Christiansborg. Damsgaard er en politisk veteran, trænet i alle grene af det politiske spil og har gode forbindelser bredt på Borgen.

Damsgaard var KU-formand samtidig med, at Henrik Sass Larsen var formand for DSU og Kristian Thulesen Dahl var formand for Fremskridtspartiets Ungdom, og Damsgaard har haft sin gang på Borgen i flere perioder.

Det er ifølge Altinget den konservative partisekretær, Søren Vandsø, der har effektueret beslutningen om ændringen i partiets sekretariat, og han orienterede de berørte medarbejdere her til formiddag. Vandsø udtaler blandt andet ifølge Altinget:

- Vores forventninger er, at det vil skabe en mere tidssvarende, fleksibel og dynamisk organisation, hvilket vil styrke arbejdet med forankringen af partiets vision og fokusområder.

- Medarbejderstaben rykker derved endnu tættere på vores folketingsgruppe og vores bagland, siger Søren Vandsø.

/ritzau/

Dagens Gossip