De konservative står til kneben sejr i Bulgarien

Ifølge exitpolls står GERB til at få omkring 31 procent af stemmerne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det næststørste parti bliver det socialistiske parti BSP, som står til at få mellem 25 og 27 procent af stemmerne.

På grund af det tætte resultat er det endnu uklart, hvilke partier, der vil komme til at danne regering. Den mest oplagte regeringsmakker til GERB har dog afvist et regeringssamarbejde.

GERB er gået til valg på at holde gælden nede og fastholde økonomisk stabilitet, mens socialisterne vil bruge flere penge på at skabe job og vækst.

Valgdeltagelsen var på sølle 53 procent, hvilket er et udtryk for den mistillid, Europas fattigste folk nærer mod politikerne.

Enhedslistens Nikolaj Villumsen (Ø), der er i landet som valgobservatør, sagde tidligere på valgdagen til Berlingske Nyhedsbureau, at valget bliver afholdt i en »atmosfære af meget stor mistro til det politiske system«.

»Vi havde alle sammen håbet, at det her valg kunne blive en anledning til, at folk kunne genvinde tilliden til det politiske system, men desværre virker perioden op til valget til at have trukket i den anden retning,« sagde han.

Valget skulle egentlig først have været afholdt til juli, men på grund af voldelige demonstrationer i februar på grund af fattigdom og korruption, opløste premierminister Boiko Borisov sin regering.

De første officielle valgresultater forventes mandag.

Dagens Gossip