De Konservative trækker i nødbremsen for metronabo-pakke

De Konservative vil have nogle dage til at overveje og undersøge konsekvenserne af transportministerens såkaldte nabopakke, før resten af forligspartierne bag metrobyggeriet får et konservativt ja til forslaget.

Det siger formanden for De Konservative, Lars Barfoed.

- Vi vil sikre os, at borgernes retssikkerhed bliver respekteret, og at man sætter borgeren før systemet, så vi ikke bare har et system, der tromler hen over folk, der egentlig har fået medhold i deres klager, siger Lars Barfoed til Ritzau.

Han har især betænkeligheder ved den del af forslaget, som afskærer metronaboer fra at klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

- Vi har brug for at få afklaret nogle spørgsmål omkring det forslag, som ministeren er kommet med, og hvor de berørte borgere kan komme med deres synspunkter til os, siger Lars Barfoed.

Transportministeren præsenterede torsdag nabopakken, som ifølge forslaget blandt andet vil give københavnere, der plages af støj fra byggeriet af den nye metrolinje, ret til genhusning på Metroselskabets regning.

Metronaboerne kan også vælge at lade Metroselskabet købe deres bolig til markedspris, og hvis de vælger at blive boende, skal mulighederne for at få erstatning styrkes.

Det maksimale beløb er fortsat 20.000 skattefrie kroner om måneden til de mest støjplagede naboer, men flere kan få erstatning i længere perioder.

Til gengæld fjernes altså metronaboernes mulighed for at klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

Nabopakken kan ikke vedtages uden et ja fra samtlige forligspartier bag metrobyggeriet, hvilket vil sige alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten og Liberal Alliance.

/ritzau/

Dagens Gossip