De Konservative vil blokere for del af dagpengeaftale

Skrevet af admin

28/10/2015

Mest læste i dag

Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har taget glæden på forskud, da de i sidste uge præsenterede en ny aftale på dagpengeområdet.

Det mener i hvert fald De Konservative, som ifølge beskæftigelsesordfører Rasmus Jarlov er klar til at blokere for en del af aftalens finansieringsgrundlag, de såkaldte G-dage eller godtgørelsesdage.

G-dagene blev nemlig aftalt udfaset for alle ansættelser under tre måneders længde i en beskæftigelsesaftale fra juni sidste år. Den aftale var De Konservative med i, og partiet mener derfor, at det har vetoret over for at bevare G-dagene.

- Vi vil ikke være med til at genindføre godtgørelsesdagene. Det vil gøre det dyrt at ansætte folk og skade beskæftigelsen. Især for kortvarige ansættelser, siger Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

G-dage er arbejdsgiveres betaling af godtgørelsespenge som bidrag til dagpengene. Arbejdsgivere skal med den nye aftale betale de første to dage i ledighed.

- Jeg ved ikke, hvorfor regeringen ikke har henvendt sig for at forhandle dette punkt med os. Vi er ikke blevet spurgt, og vi vil ikke godkende det. Så de tre partier må finde på noget andet, siger Rasmus Jarlov.

Han mener derfor, at det er op til regeringen at finde en anden finansiering af dagpengeaftalen.

Netop G-dagene bidrager positivt med ti millioner kroner i den samlede aftale, hvor de samlede offentlige merudgifter er 300 millioner kroner.

I beskæftigelsesaftalen fra 2014 var partierne enige om, at G-dagene skulle være afskaffet fra 2018 for personer med mindre end tre måneders ansættelse.

/ritzau/