De Konservative vil lære børn om kristen kultur

Alle børn skal lære om kristendommen, der er en afgørende del af dansk kultur og historie.

Sådan lyder meldingen fra Det Konservative Folkeparti, der ligesom en række andre partier ønsker at gøre det obligatorisk at deltage i kristendomsundervisningen.

- Det vil sende at signal, om at faget er vigtigt på samme niveau som alle de andre obligatoriske fag, siger stedfortrædende undervisningsordfører, Anders Johansson.

- Kristendommen er en vigtig del af vores kultur og historie. Den lærdom skal vi give videre til vores børn.

I dag er kristendomsundervisning det eneste fag, elever kan fritages for. Men i et svar til Marie Krarup fra Dansk Folkeparti skriver undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), at hun er "åben over for at se på mulighederne for en ændring af disse regler."

Efter sommerferien vil hun drøfte en ændring af reglerne med partierne bag folkeskolereformen. Danmarks Lærerforening advarer om, at forældre vil vælge folkeskolen fra, hvis det bliver obligatorisk at deltage i kristendomsundervisningen.

Den frygt deler Anders Johansson dog ikke.

- Jeg forestiller mig ikke, at det betyder, at der kommer væsentligt færre børn med anden etnisk baggrund i folkeskolen. I forvejen ser vi, at der er mange, der ikke fravælger faget, selv om de har en anden religiøs overbevisning, siger han.

Kristendomsundervisningen må ikke være forkyndende. Læreren skal altså ikke forsøge at gøre børnene kristne. Formålet med undervisningen er, at eleverne får viden om kristendom, de bibelske fortællinger og deres betydning for vores kultur.

Både Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, De Radikale og SF bakker umiddelbart op om, at undervisningen bliver obligatorisk.

Socialdemokraterne og SF foreslår dog, at faget bliver omdøbt til religion. Det skal signalere, at det ikke kun er kristendom, der bliver undervist i. Men Det Konservative Folkeparti vil ikke være med til at give faget et nyt navn.

- Vi skal kalde tingene ved rette navn. Danmark er traditionelt et kristent land. Den del af vores kultur skal vi have formidlet til børn i folkeskolen, siger Anders Johansson.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip