De lokale i Newtown vil rive massakre-skole ned

Det mener 28 folkevalgte i byen Newtown i Connecticut, hvor pistolmanden Adam Lanza i december tiltvang sig adgang og dræbte 20 elever i første klasse og seks lærere på skolen. De 28 folkevalgte sidder i en task force, der er blevet nedsat efter massakren, og de har enstemmigt vedtaget en anbefaling om at rive skolen ned og bygge en ny. Det skriver CBS News.

Forslaget skal nu vurderes af den lokale skolebestyrelse, hvorefter en folkeafstemning skal afgøre sagen.

Laura Roche, der er medlem af Sandy Hook School Task Force, siger til CBS News, at det har været »meget følelsesladet og meget hårdt«, men hun glæder sig over den fælles beslutning.

»Vi fandt sammen som 28, og jeg håber, at vi kan finde sammen som lokalsamfund om at genopbygge ånden i vores samfund og om at bygge skolen sammen,« siger hun.

De 430 overlevende elever går i dag i skole i nabobyen Monroe, og blandt de lokale beboere i Newtown er der tilfredshed med udsigten til en ny skole.

»Jeg kan godt lide ideen om, at der kommer en ny skole og en ny start,« siger Doug Harrison til CBS News.

»Jeg ved, at der er nok støttemidler derude og store virksomheder som General Electric, der gerne vil lægge penge i det. Så lad os udnytte offentlighedens støtte og gøre det,« siger han.

En undersøgelse har konkluderet, at det vil koste omkring 320 millioner kroner at rive den gamle Sandy Hook Elementary School ned og bygge en ny. Hvis alt går, som det skal, kan den nye skole ifølge de lokale myndigheder stå færdig i 2016.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip