DE: Penge til boligjobordning givet godt ud

Dansk Erhverv vurderer, at det har kostet staten det samme at give håndværkere et job med boligjobordningen, som det ville have kostet staten at udbetale de samme folk kontanthjælp.

Ifølge Dansk Erhverv har ordningen skabt 5000 arbejdspladser i 2012.

Med nye tal fra Skatteministeriet, der viser, at Skat har fået et mindreprovenu med boligjobordningen i 2012 på i alt 1,6 milliarder kroner, lader det til, at det har kostet staten 325.000 kroner per job.

Men det samlede regnestykke er et andet, fortæller erhvervspolitisk chef i Dansk Erhverv Torben Liborius.

- Staten har en modgående besparelse i form af, at nogle ikke længere skal have dagpenge og kontanthjælp, og derudover kommer der moms ind til staten i skatteregnskabet.

- Så når vi regner, er omkostningen per job nogenlunde svarende til, hvad det koster at have folk gående på kontanthjælp, siger han.

Hermed er statens reelle udgift til et job via boligjobordningen nede på omkring 115.000 kroner i stedet for 325.000 kroner.

- Det viser med al ønskelig tydelighed, hvor fornuftig den her ordning er.

- Og det gode ved de her job er, at man skaber dem her og nu. Bortset fra hvad der er på byggeriets område, så er alle de andre job, der skabes med regeringens vækstpakke, nogen, der kommer på længere sigt, fordi der er en forsinkelseseffekt, siger Torben Liborius.

Omkring en halv million danskere har benyttet sig af håndværkerfradraget i 2012, og for langt de fleste er pengene blevet brugt til vedligeholdelse, viser nye tal fra Skatteministeriet. Derudover er der også nogen, der har brugt fradraget til havearbejde og rengøring.

/ritzau/

Dagens Gossip