De Radikale har fuld forståelse for tysk grænsekontrol

Skrevet af admin

13/09/2015

Dagens topnyheder

Det Radikale Venstre har fuld forståelse for, at Tyskland midlertidigt har indført grænsekontrol på grænsen til Østrig i lyset af flygtningekrisen.

- Det er så mange mange mennesker, der kommer ind i Tyskland i øjeblikket, at det er helt fair.

- Det er ikke en permanent løsning. Men en helt forståelig reaktion på, at de skal kunne håndtere flygtningepresset, siger De Radikales næstformand i folketingsgruppen, Sofie Carsten Nielsen.

Men der er ikke behov for også at indføre samme grænsekontrol ved de danske grænser lige nu, mener Sofie Carsten Nielsen, som pointerer, at politiet i øjeblikket er massivt tilstede ved grænserne.

Gruppeformanden påpeger, at der også er tale om langt flere mennesker, der krydser de tyske grænser lige nu end de danske.

Den tyske regering har vurderet, at op til 40.000 flygtninge og migranter vil krydse landets grænser i løbet af weekenden. Til sammenligning skønnes omkring 5000 at have krydset de danske grænser den seneste uge.

Søndag eftermiddag besluttede Tyskland så midlertidigt at indføre kontrol ved grænsen til Østrig. Klokken 17 stoppede landet togtrafikken fra Østrig.

Med den tyske grænsekontrol er Schengen-samarbejdet i EU om de åbne grænser blevet suspenderet, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen.

- Der er gået for lang tid, hvor vi har vendt ryggen til og ikke været med til at tage det fælles ansvar. Det er jo det, som kommissionen, Tyskland, Frankrig og andre nu går forrest for at finde en løsning på.

Sofie Carsten Nielsen så også gerne, at Danmark gik med forrest.

- Både at vi var med i de 160.000, og at vi i det hele taget meldte os på banen som nogen, der ønsker at være med til at løse den her udfordring og få en fælles løsning og ikke bare forventer, at de andre gør det, siger hun.

De 160.000 er det antal af flygtninge, som EU-Kommissionen ønsker, at medlemslandene skal fordele imellem sig. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har meldt ud, at Danmark ikke vil tage nogen af de 160.000.

/ritzau/