De Radikale: Ida Auken har en meget stærk grøn profil

Skrevet af admin

31/01/2014

Dagens topnyheder

Ida Auken er mere end velkommen hos De Radikale, fortæller gruppeformand Sofie Carsten Nielsen.

- Jeg byder Ida Auken varmt velkommen. Og det er jeg sikker på, at resten af folketingsgruppen også gør, siger hun.

- Hun vil kunne bidrage med rigtig meget, hun er en stærk politiker med en klar profil, siger gruppeformanden.

Fredag eftermiddag har afgående miljøminister Ida Auken meddelt, at hun forlader SF til fordel for De Radikale.

- Ida Auken har en meget stærk grøn profil og en stor viden om miljø, klima, energi, grøn vækst og grøn omstilling. Det er en mærkesag for De Radikale, siger gruppeformanden.

Det bliver dog ikke til en ministerpost efter regeringsrokaden, meddeler Sofie Carsten Nielsen.

- Jeg noterer mig, at Ida Auken på sin Facebookprofil selv har skrevet, at hun sætter sig på bageste række og melder sig ind for at arbejde i den radikale gruppe, siger hun og påpeger, at det desuden er statsministeren, der beslutter, hvem der skal være minister.

Ida Auken er formelt set stadig miljøminister, indtil regeringsrokaden er på plads, men afviser selv at hun kan fortsætte på posten.

- Jeg sætter mig på bageste række og begynder forfra. Jeg har ingen ambition om at skulle være minister nu, skriver hun på Facebook.

Ida Auken er den anden SF-minister, som forlader SF, efter at interne uenigheder om Dong-aftalen tvang Annette Vilhelmsen til at trække sig som formand og meddele SF's udtræden af regeringen.

Torsdag var det afgående sundhedsminister Astrid Krag, som forlod SF for i stedet at melde sig ind hos Socialdemokraterne.

/ritzau/