De Radikale kræver uvildig undersøgelse af øv-dage

Sådan siger Mia Nyegaard, medlem af Borgerrepræsentationen og Børne- og ungdomsudvalget for Radikale Venstre i København, efter at børne- og ungdomsborgmester i København Anne Vang (S) onsdag sagde til Berlingske, at man i en rundspørge blandt kommunens 400 daginstitutioner ikke kunne få en eneste til at bekræfte fænomenet - en rundspørge, der kom, efter at overborgmester Frank Jensen (S) havde oplyst, at øv-dage vil medføre fyresedler.

»Vi har institutioner med alt for højt sygefravær, men vi har ikke fundet et eneste sted med øv-dage. Så jeg tror, at debatten har været en storm i et glas vand,« sagde Anne Vang til Berlingske.

Men det er ikke godt nok, mener Radikale Venstre i København.

»Vi er simpelthen nødt til at komme til bunds i denne sag. Derfor vil de radikale have en uvildig undersøgelse af sagen for at komme øv-dagene til livs. Viser det sig, at der reelt ikke er noget videre at komme efter, så vil en uvildig undersøgelse rense pædagogerne og stoppe mytedannelsen én gang for alle,« siger Mia Nyegaard.

Debatten om øv-dage blev skudt i gang i søndags, da pædagogernes egen fagforening i København, Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS), sagde, at 20-40 daginstitutioner i København har så usund en kultur, at øv-dage i en eller anden variant tillades.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip