De Radikale: Vi skal ikke sende flygtningene hjem

Søndag ankom de første flygtninge og migranter til Danmark, efter at Tyskland i weekenden åbnede landets grænser for de mange flygtninge, som har været strandet i Ungarn.

Sofie Carsten Nielsen, integrationsordfører for De Radikale, er tilfreds med den måde, dansk politi har håndteret situationen.

Og De Radikale mener, at Danmark skal kopiere Tyskland og droppe hjemsendelser af de ankomne flygtninge, hvilket ellers kan gøres i henhold til Dublin-forordningen.

- Vi skal tage imod disse mennesker, som man gjorde i Tyskland og Østrig. Vi skal huske, at det er mennesker, som kommer, og at de mennesker har gennemgået mange ting.

- Politiet har håndteret det rigtig flot, og jeg synes, at alle danskere også skal tage imod på den måde. Det her viser igen behovet for, at der findes løsninger sammen i EU, siger Sofie Carsten Nielsen til Ritzau.

Hun er ikke bekymret for, at der de kommende dage vil strømme endnu flere flygtninge til Danmark, efter at ruten fra Ungarn er åbnet via Østrig og Tyskland.

- Der kommer flere, og vi må alle være forberedte på at gøre noget mere. Der er et ekstraordinært pres på Europas grænser, og medlemslandene kan ikke håndtere dette hver for sig. Vi er nødt til at have fælles løsninger.

- Tyskland gjorde det rigtige. Europa kan ikke bare lukke grænserne og lade folk ligge på markerne, drukne i havet omkring os eller lade dem stå på den ene side af et pigtrådshegn.

- Det var det, tyskerne tog bestik af og besluttede at gøre noget ved sammen med Østrig. Det skal vi også i Danmark, siger Sofie Carsten Nielsen.

Flere politikredse i Danmark påbegynder mandag opgaven med at finde ud af, hvad der skal ske med de flygtninge og migranter, der søndag kom til landet med færge og tog.

/ritzau/

Dagens Gossip