De sidste påskedage bliver halvt regn - halvt forår

Skrevet af admin

25/03/2016

Mest læste i dag

Det starter gråt, så bliver det flot. Og så gentager det sig.

I løbet af påskedagene bliver det skyet og regn fredag og søndag, mens der er forår i luften de andre dage. Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Frank Nielsen.

- Det bliver hverandendagsvejr, kan man næsten sige med to gange regn og to gange sol, siger han.

I første omgang byder langfredag på gråvejr.

- Vi har haft en lang, tør periode, men nu har vi fået fugt ind over os. Det starter derfor fredag med lidt regn de fleste steder. Først i løbet af eftermiddagen begynder det at klare op, så vestjyderne kan få lidt sol, men ellers er det gråt, siger Frank Nielsen.

- Vi har skiftet gear i vejret, så der kommer flere svingninger. Det betyder, at lørdag faktisk kan blive en pæn dag med nogen sol og temperaturer mellem syv og 12 graders varme, siger han.

Duften af forår varer dog ikke ved, for allerede søndag kommer en ny front ind over landet.

- Påskemorgen begynder med ganske fint vejr, men ellers kommer skyerne fra vest. Der kommer også regn over Jylland om formiddagen, og det breder sig til Fyn og Sjælland i løbet af eftermiddagen. Kun Bornholm slipper måske for nedbør, siger Frank Nielsen.

Fordi søndag lægger ud med solrigt vejr, kan temperaturen nå op på 12 grader i den østlige del af landet. Vestpå skal man nok kun regne med, at termometeret kommer til at vise omkring otte grader.

I løbet af natten slipper fronten sit tag i landet, og derfor kan man formentlig gå en tur i forårssol anden påskedag.

- Mandag blænder vi op for en dag med sol og op til 13 graders varme. Det fine vejr varer dog ikke ved, så ud på eftermiddagen begynder skyerne at komme med regn. Men en stor del af dagen vil være fin, lyder det fra meteorologen.

/ritzau/