De siger, det går fremad: Ledigheden dykkede i marts

Der blev 1500 færre i køen af arbejdsløse i marts. Bruttoledigheden faldt med 1500 fra februar til marts, oplyser Danmarks Statistik.

Der er nu 127.100 fuldtidsledige, som er personer, der enten modtager dagpenge, kontanthjælp eller er i aktivering. Det svarer til en ledighedsprocent på 4,8 procent i marts mod 4,9 procent måneden før.

- Faldet i marts betyder, at arbejdsløsheden nu på det laveste niveau siden maj 2009, siger chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en kommentar.

Han tilføjer, at lavere ledighed er hjulpet på vej af stigende beskæftigelse.

- Alene over det sidste år er beskæftigelsen således vokset med 30.000 personer. Det vil sige, at på arbejdsmarkedet sker der i øjeblikket en bevægelse, hvor en højere beskæftigelse flytter folk væk fra arbejdsløshedskøen, siger han.

Ledigheden er faldet i alle landsdele i marts. Den seneste måned er ledighedsprocenten faldet med 0,1 procentpoint i København, på Bornholm, i Østsjælland, i Sydjylland, i Østjylland og i Vestjylland. I de øvrige landsdele var ledighedsprocenten uændret.

Ledighedsprocenten var lavest i Vestjylland med 3,6 procent og højest i København med 6,1 procent.

Ledigheden er nu på et niveau, hvor der allerede skal tages højde for, at der kan komme til at mangle hænder til opgaver i de danske virksomheder, mener chefanalytiker Tore Stramer i Nykredit.

- Samlet viser de seneste tal for arbejdsmarkedet, at man skal være opmærksom på, at eventuelle flaskehalsproblemer kan komme ganske tidligt i det nuværende opsving.

- Man bør derfor også allerede nu overveje, hvordan eventuelle flaskehalsproblemer kan imødegås over de kommende år, skriver han i en kommentar.

Tirsdag meddelte Danmarks Statistik, at beskæftigelsen i Danmark er på det højeste niveau siden september 2009.

I februar kom 4100 flere lønmodtagere til, så der i alt var 2.594.200 personer med et lønmodtagerjob på det danske arbejdsmarked.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip