De statsansatte får en lønstigning

De statsligt ansatte får en generel lønstigning på 1,62 procent i en ny overenskomst, gældende for 180.000 lærere, politifolk og andre statsansatte.

- Set i lyset af den økonomiske krise er resultatet efter min opfattelse det bedst mulige. Det er vigtigt at huske, at vi gik ind i forhandlingerne med en gæld til arbejdsgiveren, skriver Flemming Vinther, chefforhandler for de statsansatte, og formand for CFU og Hærens Konstabel og Korporalforening i en pressemeddelelse.

De offentligt ansatte havde gæld på grund af reguleringsordningen, der knytter de offentligt ansatte løn sammen med det ansatte i det det private, og her er lønnen steget mindre en forventet. reguleringsordningen fortsætter i øvrigt.

- Resultatet betyder, at vi 2013 får betalt vores gæld, og at vi i 2014 får 1,1 pct. mere i lønningsposen. Derudover er der plads til lokal lønforhandling, siger Flemming Vinther,
Forhandlingerne slutter fredag morgen efter mere en et døgn forhandlinger mellem finansminister Bjarne Corydon (S) og forhandlerne for CFU, centralorganisationen for de offentlig ansatte.

Det har været et centralt krav fra OAO, at den økonomiske ramme skulle anvendes til generelle lønstigninger, så de kommer alle medlemmer til gode. Det mener CFU er lykkedes.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip