De større broer er nu lukket

Stormen Bodil er nu så kraftig, at både Øresundsbroen, Storebæltsbroen og Lillebæltsbroerne lukker for al biltrafik i begge retninger.

Det oplyser selskabet bag Øresundsbroen, Sydøstjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Øresundsbroen er lukket for al biltrafik på grund af den høje vindstyrke. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår broen igen kan åbne, oplyser Øresundsbro Konsortiet.

Lukningen af Øresundsbroen skete klokken 14.09, og selvom selskabet ikke kan oplyse om en åbningstid, så skriver de på internettet, at der er lukket indtil klokken 08 fredag morgen.

Kort før Øresundsbroen lukkede, valgte politiet at lukke over Storebælt.

- Storebæltsbroen er nu klokken 14 lukket. Forbindelsen vil være lukket de næste timer. Der vil komme løbende statusmeldinger fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Sund og Bælt oplyser, at Storebæltsbroen vil genåbne klokken 04 natten til fredag.

- Som det ser ud nu ifølge DMI's prognose, så bliver det først omkring klokken fire i nat. Prognosen kan selvfølgelig flytte sig, men det er lidt svært at vide på nuværende tidspunkt, siger kommunikationschef Lene Thomsen.

Den første bro, der lukkede ned på grund af stormen, var dog Ny Lillebæltsbro, der forbinder motorvejen mellem Fyn og Jylland.

- Ny Lillebæltsbro lukkes nu for al trafik med baggrund i den tiltagende storm, skriver Sydøstjyllands Politi på Twitter.

Fyns Politi opfordrer bilisterne til at søge væk fra motorvejen for at undgå kødannelser. Også den gamle Lillebæltsbro lukkede senere torsdag eftermiddag.

- Den gamle Lillebæltsbro lukkes nu for al trafik. Det gælder også for fodgængere og cyklister, skriver Fyns Politi på Twitter.

Der er dog åbent for udrykningskøretøjer på den gamle Lillebæltsbro.

Lukningen af broerne har været ventet det meste af formiddagen, da de kraftige vindstød gør det farligt at færdes på broerne.

Bodil tager dog fortsat til i styrke, og torsdag eftermiddag er der meldinger om vindstød op mod orkanstyrke ved den jyske vestkyst.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip