De svageste mister tusinder af tilbud

Danskere under 40 år savner knap 13.000 såkaldte ressourceforløb, som skal være deres alternativ til at få førtidspension.

Arbejdsmarkedsstyrelsen oplyser til Ekstra Bladet, at kommunerne kun har skabt 1506 forløb af de 14.600 tilbud, som skulle oprettes, inden førtidspensionsreformen gælder fra nytår.

- Vores mest udsatte borgere kan få den nødvendige hjælp til at komme videre i livet og blive en del af arbejdsfællesskabet, sagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for et år siden om reformen af førtidspension.

De svageste danskere mister ikke blot hjælp til at få et job. Fra nytår mister 12.000 danskere også penge på kontanthjælpsreformen, når kontanthjælpen modregnes i deres samboende partners løn.

Det er en giftig cocktail, siger Jann Sjursen, som er formand for Rådet for socialt udsatte.

- Jeg er stensikker på, at der sidder tusinder, som simpelt hen er kommet ganske alvorligt i klemme på grund af ressourceforløbene, siger Jann Sjursen.

- Det meget alvorlige er, at krumtappen i reformen har været, at nu skulle vi sætte gang i ressourceforløb og hjælpe mennesker op at stå igen. Det er en katastrofe, at det ikke virker, siger han til Ekstra Bladet.

Beskæftigelsesministeren understreger i Ekstra Bladet, at det selvfølgelig tager tid, inden førtidspensionsreformen virker alle steder.

- Og det kræver meget i kommunerne. Men når det er sagt, så går det alt for langsomt med at få sat ressourceforløbene i gang. De borgere, der er meget syge eller har store handicaps, har ret til en ordentlig indsats, skriver Mette Frederiksen.

- Derfor må vi alle sammen op på dupperne, så der oprettes det nødvendige antal ressourceforløb, skriver beskæftigelsesministeren.

/ritzau/

Dagens Gossip