De svenske myndigheder beder sydsvenskere: Bliv inde

Skrevet af admin

29/11/2015

Dagens topnyheder

Stormen Gorm er på vej mod det sydlige Sverige med orkanstyrke, og myndighederne har efter et krisemøde bedt folk holde sig inden døre.

- Stormen kan påvirke vigtige samfundsmæssige funktioner, advarer Marcus Årskog fra den svenske beredskabsstyrelse MSB.

MSB havde søndagen igennem samlet flere forskellige myndigheder til samråd, inden stormen nåede Sverige. Stormen ventes at kulminere omkring midnat med vindhastigheder på mellem 20 og 29 meter per sekund.

- Der er risiko for flyvende genstande, som følge af stormen, siger Lovisa Andersson fra Sveriges meteorologiske institut, SMHI.

Togtrafikken i det sydlige Sverige blev delvist indstillet. Men flytrafikken i landet var helt upĂĄvirket af stormen.

El-selskaberne Ellevio og Eon havde indkaldt ekstra mandskab og forhøjet beredskabet under uvejret.

I det nordvestlige Tyskland skabte Gorm trafikale problemer. I delstaten Slesvig-Holsten blev højbroen på A7 over Kielerkanalen lukket. Det oplyser en talskvinde for indenrigsministeriet i Kiel til dpa.

Længere mod syd blæste afspærringer fra en byggeplads ud på vejen. I Dithmarschen væltede flere træer og blokerede gade og vejr. Der var ingen rapporter om større ødelæggelser.

De tyske myndigheder advarede om fare for stormflod pĂĄ nordkysten og pĂĄ Elben.

I Hamburg ventes vandstanden mandag at være to og en halv meter over det normale højvande, og dybe parkeringskældre nær floden er blevet rømmet, skriver dpa.

/ritzau/TT