De unge vender tilbage til læreruddannelsen

Interessen for at læse til lærer er steget for andet år i træk.

Da der tirsdag var deadline for at søge ind på en videregående uddannelse, havde i alt 3194 personer uddannelsen til folkeskolelærer som deres første prioritet.

Dermed er der i år 15 procent flere ansøgere til læreruddannelsen sammenlignet med sidste år. Det skriver fagbladet Folkeskolen.

Særligt iøjnefaldende er interessen for lærerseminariet i Jelling. Her har man noteret en stigning i ansøgertallet på 124 procent.

En ny "trainee-læreruddannelse" i Jelling menes at være trækplastret. Det er et nyt påfund, hvor de studerende bliver ansat på en 40 procents-lærerstilling i Vejle Kommune. Dermed får de løn, mens de tager uddannelsen.

Læreruddannelsen i Jelling har i år modtaget 166 ansøgninger.

Over det meste af landet har seminarierne fået flere ansøgninger sammenlignet med sidste år. Uddannelserne på Frederiksberg og i Vordingborg er de eneste i landet, hvor antallet af ansøgninger er faldet, skriver Folkeskolen.

Erik Knudsen er formand for professionshøjskolernes uddannelsespolitiske udvalg. Han mener blandt andet, at den generelle stigning i ansøgninger hænger sammen med, at læreruddannelsen er blevet reformeret.

- Formålet med reformen af læreruddannelsen er blandt andet at løfte de lærerstuderendes professionelle faglighed, så de er rustet til at realisere folkeskolereformen og dermed er med til at skabe en god folkeskole.

- Den udvikling er vi godt i gang med, og det smitter sandsynligvis af på interessen for uddannelsen. Samtidig er der ved at falde ro om folkeskolen, som jeg også tror er en forklaring på den positive udvikling, siger Erik Knudsen til Folkeskolen.

De seneste år er ansøgertallet gået op og ned. Navnlig faldt ansøgertallet efter folkeskolereformen i 2013. I 2014 havde 2450 ansøgere læreruddannelsen som deres første prioritet. Året efter var det tilsvarende tal 2771.

I 2011 var der til sammenligning 3867 personer, der søgte ind på læreruddannelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip