DE: Virksomheder henter jo ikke folk i udlandet for sjov

Det vil være en særdeles stor sten i skoen for danske virksomheder, hvis det bliver for besværligt at hente de højt specialiserede medarbejdere i udlandet, som der er brug for, mener Dansk Erhverv.

Dansk Folkeparti ser ifølge Politiken ellers gerne, at virksomheder dokumenterer, at de har afsøgt det danske arbejdsmarked, før de kan hente ansatte i udlandet. Men forslaget vil få Danmark til at rykke ned i feltet, når det handler om vækst og fremgang, lyder det.

- Virksomhederne tager jo ikke til udlandet og henter de højt specialiserede medarbejdere for sjov. Det gør de, fordi de virkelig har brug for dem, og de skal kunne skaffe de rigtige kompetencer hurtigt, fordi de ellers går glip af ordrer.

- Det vil koste tid og dermed også penge for virksomhederne, hvis man lægger et led ind, hvor de skal dokumentere, at de ikke kan finde de kompetencer i Danmark, siger underdirektør Stine Pilegaard.

Hvis forslaget fra Dansk Folkeparti bliver til virkelighed, kan det i sidste ende være med til at få virksomheder til at flytte aktiviteter til udlandet, siger Stine Pilegaard.

Dansk Folkeparti vil ud over beviskravet ifølge Politiken indføre optjeningsprincipper på velfærdsydelser til udenlandske statsborgere.

Beløbsordningen skal derudover hæves, så en udlænding skal tjene mere end de nuværende 375.000 kroner om året for at få adgang til det danske arbejdsmarked, og så vil partiet afskaffe green card-ordningen.

Stine Pilegaard henviser til, at der for nylig blev landet en bred aftale i Folketinget om rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

- Man justerede green card-ordningen, så den blev målrettet og kom misbrugsproblemer til livs, siger underdirektøren i Dansk Erhverv.

/ritzau/

Dagens Gossip