Dealsitet tilbudibyen.dk får frataget sit e-mærke

Vildledende markedsføring bragte i sidste uge firmaet bag dealsitet Tilbudibyen.dk en politianmeldelse fra Forbrugerombudsmanden på halsen. Nu er sitet også blevet frataget sit e-mærke.

Mærkningsordningen blevet kontaktet af flere frustrerede kunder, der er utilfredse med Tilbudibyen.dk, og det koster altså nu firmaet det blå stempel for sikker e-handel.

»I takt med at flere og flere danskere sætter sig foran computeren, når der skal shoppes, får nogle netbutikker svært ved at følge med og så opstår der fejl. Vi går altid i dialog med netbutikken, når vi modtager klager fra butikkens kunder, og det fører i de fleste tilfælde til glade kunder og en glad netbutik. Men i dette tilfælde er dialogen desværre gået i hårdknude,« siger Lars Schmidt Larsen, direktør for e-mærke, i pressemeddelelse.

Flere kunder har oplevet ikke at modtage deres varer fra Tilbudibyen.dk, mens andre uretmæssigt har fået hævet penge på deres konti. Begge tilfælde er en forretningspraksis, der ifølge Lars Schmidt Larsen er uforlignelig med det at være en del af mærkningsordningen. Han opfordrer alle kunder, der måtte være kommet i klemme på Tilbudibyen.dk om at kontakte e-mærkets team af jurister hurtigst muligt.

Forbrugerombudsmanden valgte at politianmelde Tilbudibyen for vildledende markedsføring, efter at have overvåget aktiviteterne på hjemmesiden, og politianmeldelsen har også haft indflydelse på e-mærkes beslutning.

»Vi har som organisation en tæt dialog med Forbrugerombudsmanden. Når en netbutik på så grov vis overtræder gældende lov, kan vi som mærkningsordning naturligvis ikke gøre andet end at fratage netbutikken deres e-mærke,« siger Lars Schmidt Larsen.

Ifølge e-mærke har Tilbudibyen.dk ikke »på tilfredsstillende vis« benyttet sig af muligheden for at komme med en redegørelse for butikkens praksis, som ellers er en mulighed i forbindelse med fratagelsesproceduren.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jan Mejlkjær, direktør i Tilbudibyen.dk.

Dagens Gossip