Debat: Den danske jul ændres af hensyn til muslimske børn

Foto: Jacob Windham.

På skoler landet over tages der vidtgående hensyn til de tosprogede elever, og det betyder at julesalmer og andre traditioner må ændres.

På eksempelvis Klostervængets Skole i København har man pillet flere vers ud af "Et barn er født i Betlehem", da skolens leder mener den er for forkyndende over for de muslimske elever, skriver jp.dk.

Og Nørrevangskolen i Slagelse valgte helt at aflyse juleafslutningen, fordi præsten stod fast på at bede fadervor.

Husk at blive ven med os på Facebook - klik her

I Aarhus er en musiklærer blevet bedt om at vælge julesalmer der tager større hensyn til de muslinske elever, og derfor går "Her kommer Jesus dine små " ikke, efter at muslimske forældre protesterede over brugen af salmen.

- Hos os er det vigtigt, at alle børn har de samme rettigheder og pligter. Ingen skal føle sig udenfor, og derfor vil vi ikke gå i kirke med nogle af børnene. I stedet holder vi julefest på skolen, siger skolelederen på Nørrevangsskolen i Slagelse, Tom Schultz.

Og det betyder altså større hensyn og forsigtighed overfor valg af blandt andet julesalmer og ellers gamle danske juletraditioner.

Noget der bakkes op af formanden for landets skoleledere, Anders Balle, som opfordrer skolelederne til at være pragmatiske.

Hvad mener du? Deltag i debatten her:

Dagens Gossip