Debatten raser over disse forældre, som overfalder og skræmmer deres børn i et eksperiment

Hvor let er det lige for en pædofil at komme i kontakt med dit barn og måske endda arrangere et møde med barnet?

Dette spørgsmål forsøger Coby Persin, der er kendt for at lave sociale eksperimenter, at finde svar på. (Se, hvordan han gør det i videoen nedenfor.)

Derfor kontaktede han tre par forældre og aftalte med dem, at han måtte skrive deres døtre gennem en falsk profil på nettet. På profilen udgiver han sig for at være en 15-årig dreng.

Pigerne er 12, 13 og 14 år gamle, da Coby begyndte at skrive med dem. Efter to til fire dags chat, aftaler han med pigerne, at de skal mødes, når pigernes forældre ikke er hjemme.

- Vi tror ikke, hun går med til at mødes med dig, siger et skråsikkert forældrepar til Coby, da han skriver til deres datter, Jenna, at han vil mødes med hende i sin bil. 

Hun er den tredje pige, der optræder i filmen omkring minut 4;20. Hun tror, at broderen til drengen, som hun tilsyneladende har chattet med, vil køre bilen.

Læs også: Han bruger 10 år på at skræmme livet af sin mor: Resultatet er hylemorsomt

Forældrene tager fejl, og datteren hopper ind på forsædet af bilen.

Herfra tager situationen en drejning. Som en lektion til pigen, har forældrene og Coby aftalt, at de skal lade som om, de overfalder og bortfører pigen.

De griber fat i pigen iført skeletmasker og holder hende fast, mens hun skriger af skræk. Efterfølgende afslører de for hende, at det ”blot” er hendes forældre, hvorefter de skælder hende ud for at have genenmført aftalen med den fremmede.

Internetbrugere skiftes nu til at kalde forsøget etisk

- Forældrene i videoen spørger, ”hvad hvis der skete noget med dig”. Men der skete jo noget med de her piger, især den sidste i videoen. Hun blev overfaldet. Hun gennemgik de samme følelser af skræk og lammelse, som hvis hun i virkeligheden var blevet forsøgt kidnappet. Det kan være traumatiserende for enhver, især et barn, raser skribenten Darlena Cunha på Washington Posts netavis.

Hun mener, at forsøget betyder, at børnene aldrig vil kunne stole på deres forældre igen, og at det i værste tilfælde vil kunne give børnene posttraumatisk stress, og at der derfor skal helt andre metoder til for at lære unge om farene ved medier i dag.

Andre har hyldet forældrene for at gøre noget for at vise dere (præ)teenagebørn, hvor farligt internettet kan være. Hvordan skal man ellers eksemplificerer det, spørger tilhængere af forsøget?

Hvad tænker du? Hvordan får vi vist unge i dag, at det ikke er for sjov, når forældre, lærere og andre forsøger at undervise dem i, hvor farligt de forskellige chatforum kan være? 

Dagens Gossip