Debutant udtaget til vigtige U21-kvalifikationskampe

Landets fodboldtalenter blev mandag udtaget til U21-landsholdets vigtige EM-kvalifikationskampe mod Rumænien og Armenien, der spilles i de kommende uger.

Blandt de udtagne spillere er blandt andet den 19-årige forsvarsspiller Asger Sørensen, der dermed står til at få debut, når U21-landsholdet simultant med A-landsholdet spiller kvalifikationskampe 14. og 17. november.

Asger Sørensen fik debut for sit østrigske hold Red Bull Salzburg tilbage i maj, og i oktober var han med, da U20-landsholdet slog Sverige på hjemmebane i Horsens.

Nu er det så på U21-landsholdet, at det unge talent skal prøve kræfterne af, og U21-landstræner Niels Frederiksen glæder sig over at have ham med i truppen.

- Asger er en fysisk stærk forsvarsspiller, som allerede har tilegnet sig typiske Salzburg-dyder i form af aggressivt forsvarsspil, samtidig med at han deltager i spillet op i banen, siger Niels Frederiksen i en pressemeddelelse fra DBU.

- Han er en spændende, ung spiller, som jeg er sikker på, vi kommer til at se mere til i fremtiden, lyder det.

Niels Frederiksen har indtil videre kun sat navn på 16 af de 18 spillere i truppen. De sidste to udtages senere på ugen.

U21-landsholdet har fået en fornuftig start på EM-kvalifikationen med fire point i de første to kampe. Pointene er kommet i hus i Aalborg, hvor det først blev til 0-0 mod Wales og siden til en 1-0 sejr over Bulgarien.

/ritzau/

Dagens Gossip