Debutanter hjælper AGF til tiltrængt pokalsucces

20/08/2014

Efter en skuffende start på turneringen i landets næstbedste række kunne AGF onsdag glæde sig over succes i pokalturneringen.

Holdet havde ellers fået en svær lodtrækning i første runde på udebane mod ligakonkurrenten Viborg. Men AGF klarede opgaven med en sejr på 2-0 efter en scoring i hver halvleg.

AGF gav debut til den nyeste offensive forstærkning Kim Aabech, som endda havde en aktie i målet, da AGF kom på sejrskurs i første halvleg.

Aabech var en af stationerne i et fremragende, gennemspillet angreb, hvor Daniel Christensen til sidst sendte bolden i nettet til 1-0.

Da havde AGF været det bedste hold på banen i indledningen, og den aarhusianske føring ved pausen var helt i orden.

Viborg havde muligheder for at komme tilbage og kunne med rette føle sig snydt for et straffespark. Men missionen om at komme tilbage blev gjort endnu sværere et kvarter før tid.

Martin Jørgensen sendte Mate Vatsadze af sted på en friløber, og georgieren svigtede ikke i fri position.

Undervejs måtte AGF-forsvareren Johan Lædre Bjørdal udgå med en skade, der kunne se alvorlig ud. Han blev erstattet med den franske nyerhvervelse Darnel Situ.

Han var med til at køre sejren hjem i de sidste godt 20 minutter.

Næste runde bliver også vanskelig for AGF, der på hjemmebane har trukket superliga-oprykkeren Hobro.

Kampene i næste runde spilles 23./24. september.