Debutanter slår til for FCK i Europa-ilddåb

16/07/2015

FC København hentede en pligtsejr på 2-0 hjemme over Newtown i anden runde i Europa League-kvalifikationen.

Og det blev FCK's nye spillere, som slog til i sejren over det upåagtede walisiske fodboldhold. Debutanterne Benjamin Verbic og Kasper Kusk scorede et mål i hver sin halvleg.

FCK kom foran allerede efter tre minutters spil, og det var efter fornemt sammenspil mellem alle tre debutanter i Telia Parken - som også talte højrebacken Peter Ankersen.

Kusk fandt Ankersen, som slog en bold ind i panden på Verbic, der headede 1-0-målet i nettet helt ude ved den ene stolpe.

På det tidspunkt kunne man sagtens have forventet en storsejr til FCK, men sådan skulle det ikke gå.

Waliserne blev ved med at kæmpe bravt, og selv om københavnerne kom frem til mange chancer, så blev det aldrig den store målfest.

Angriberen Marvin Pourie, som havde fået chancen i front, skød på overliggeren efter et fint oplæg af Verbic efter et kvarter. Og det blev ikke tyskerens aften.

Til gengæld viste Verbic gode takter i lange perioder i løbet af kampen. Den 21-årige slovener, som blev snydt for et straffespark i slutningen af første halvleg, udgik med en skade i overtiden.

Nicolai Jørgensen havde fået pladsen ved siden af Pourie i angrebet, men heller ikke den danske angriber viste skarphed.

Da det endte i et regulært skydetelt kort før pausen, var Nicolai Jørgensen ikke i stand til at finde vej til målet.

I anden halvleg fortsatte den massive FCK-dominans, men effektiviteten manglede stadig oppe foran, hvor Pourie blandt andet sparkede ved siden af bolden helt fri foran mål.

Newtown havde den første afslutning inden for rammen efter 73 minutter, men den tog FCK-keeper Stephan Andersen sig sikkert af.

Minuttet efter den walisiske afslutning viste Kusk, hvorfor han kan blive en forstærkning for FCK i denne sæson.

Kusk, der var trukket ind i midten af banen, modtog bolden og fyrede kanonen af langt udefra, og så stod det 2-0 til københavnerne. Flere mål blev der ikke scoret i kampen.

Der er returkamp på Newtowns kunstgræsbane i Wales om en uge.