Dedikeret FCM-træner står foran skæbnekamp

Skrevet af admin

21/02/2016

Dagens topnyheder

En ekstremt dedikeret træner, der evner at få det bedste ud af sine spillere. Men også en træner, der er presset til det yderste efter en måned med dårlige resultater.

Sådan lyder beskrivelserne af FCM Håndbolds cheftræner, Helle Thomsen, som søndag eftermiddag sender sit hold ind til den næstsidste kamp i Champions League-gruppespillet mod CSM Bukarest.

Træneren kan få en afgørende rolle i den vigtige kamp i Ikast, hvor det slidte FCM-hold skal vinde for at komme á point med det rumænske hold. Og holde liv i drømmen om at gå videre til kvartfinalerne.

- Helle er ekstremt god til at få en gruppe til at løbe samme vej. Hun er god til at implementere holdånd, hvor alle løfter i flok. Hun er rigtig god til at få sat et hierarki, og vi arbejdede meget med, at ingen er over holdet.

Det siger Hans Peter Riis, der frem til 1. februar i år fungerede som sportschef i FCM Håndbold.

I marts 2012 var han med til at forfremme Helle Thomsen fra assistent til cheftræner, da klubben opsagde samarbejdet med Ryan Zinglersen.

Han er imponeret over Helle Thomsens udvikling på de fire år. Her har hun sikret FCM Håndbold to DM-guldmedaljer og tre danske pokaltitler, og i 2014 førte hun holdet til en fjerdeplads i Champions League.

- Det er ekstremt stærkt, hvad hun har lavet. Man kunne se med det samme, at respekten var der fra spillerne, siger Hans Peter Riis.

For cirka en måned siden kom det frem, at Helle Thomsen skal stå i spidsen for det kvindelige svenske landshold under OL-kvalifikationen i marts.

Det job havde hun også fra 2014 til 2015 i makkerskab med Thomas Sivertsson, og Helle Thomsen var med til at sikre EM-bronze til Sverige i 2014.

- Hun kom hjem fra landsholdssamlinger med ny energi, og hun udbredte sit netværk rundt omkring i Europa, siger Hans Peter Riis.

Den tidligere FCM Håndbold-sportschef fortæller om en ekstrem grundighed fra Helle Thomsens side, også når hun førte samtaler med potentielt kommende FCM-spillere.

Det billede kan TV2's ekspertkommentator Bent Nyegaard genkende.

- Helle er en 24/7-håndboldpige, hun er altinvolverende. Hun vil 24 timer i døgnet gøre alt, hvad der står i hendes magt for at gøre det bedst mulige.

- Den dér involvering med at være tæt på og forstå problematikkerne hos den enkelte spiller, det har hun formået at gøre på et højt niveau.

- Derfor har hendes spillere betalt tilbage ved at give alt til holdet, siger han.

Den seneste måned har dog været hård for Helle Thomsen og FCM Håndbold, der har tabt to gange i både Primo Tours Ligaen og Champions League.

Ikke mindst 24-32-nederlaget ude til svenske IK Sävehof var et lavpunkt.

- Lige nu synes jeg, at hun ser slidt ud. Det er en hård periode, hun går igennem.

- Noget tyder på, at hun er ved at nå sin grænse. Det slider alt andet lige mere, når ens hold taber til mandskaber, man ikke skal tabe til.

- Hun er i en periode, hvor hun er presset maksimalt. Spillerne ser trætte ud, og Helle ser også træt ud, siger Bent Nyegaard.

Søndagens kamp går i gang klokken 15.10.

/ritzau/