Defekte bremser kostede Ole livet: Arbejdsgiveren slap med bøde på 1000 kroner

En juni-dag i 2004 kørte den erfarne lastbilchauffør Ole Bærentsen på mystisk vis galt i et vejkryds på Mors. Chaufføren havde været mange gange i selvsamme kryds og havde over en million kilometer tilbagelagt på CV'et. Han kørte desuden kun med cirka 30 kilometer i timen, da ulykken skete. Alligevel stoppede han ikke lastbilen, da han skulle, og det endte med at koste ham livet. 

Familien og øjenvidner havde derfor svært ved at forstå, hvad der gjorde, at det gik så galt for deres 32-årige søn og bror. Det skriver Fagbladet 3F, der har fået aktindsigt i sagen, og som nu kan fremlægge rystende og nye oplysninger for familien.

Familien har således aldrig hørt noget om, at ulykken skyldtes bremserne, som var i udu, men Fagbladet 3F's aktindsigt viser, at Ole Bærentsens arbejdsgiver havde sendt ham ud i en lastbil med defekte bremser.

Chefen slap dog med en bøde på 1.000 kroner for at bryde færdselsdloven. Det skete på baggrund af en bilinspektion, der konkluderede, at ”Vogntogets nedsatte bremsevirkning kan have været medvirkende årsag til uheldet.”

- Min lilebror kunne bare bedst lide at være i en lastbil. Jeg glemmer han aldrig, siger en tydeligt berørt storebror, Per Bærentsen. 

På baggrund af de nye oplysninger burde der være tale om en arbejdsskade, mener familien, der er rystede over, at arbejdsgiveren slap med en bøde, hvilket de heller ikke kendte til:

- Det er alt for billigt sluppet. Det er jo nærmest latterligt. De kunne næsten lige så godt lade være med at betale noget. 1.000 kroner for et menneskeliv er jo ingenting, siger Per Bærentsen. 

Det undrer familien, at Arbejdstilsynet ikke er gået ind i sagen på noget tidspunkt i sagens forløb. 

Selv siger arbejdsgiveren, Georg Jensen fra Karby, at uheldet var forfærdeligt og ulykkeligt:

- Men det var solen, der blændede Ole. Det er jeg sikker på.

Georg Jensen betalte bøden på 1.000 kroner, men siger, at han er uenig i politiets vurdering af, at bremserne på lastbilen ikke var tilstrækkelig sikre. 

Billeder og historie er bragt med tilladelse fra Fagbladet 3F - se mere om sagen i videoen herunder:

Læs også: Sygeplejersker advarer igen: Vi er så pressede, at det går grueligt galt snart

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip