Defensive Sverige skal sendes ud af VM med vildskab

Søndag aften kan det svenske landshold ødelægge den rød-hvide VM-fest i Boxen i Herning.

Danmark og Sverige tørner sammen, vinderen er videre til kvartfinalen onsdag, mulige medaljekampe eller som minimum placeringskampe i den sidste uge ved VM i kvindehåndbold.

En dansk sejr, og festen fortsætter. En svensk sejr, og så vil VM uden tvivl få markant mindre opmærksomhed i ugen, hvor det hele skal afgøres.

De danske spillere ved godt, hvor meget der er på spil søndag. Og de ved også, hvad det er for et hold, de skal slå for at løse billet til VM-turneringens sjoveste afdeling.

- Sverige er et fysisk hårdt hold – men ikke så uortodoks som nogle af dem, vi har mødt. Vi kender dem godt, kender spillerne og ved, hvordan de spiller, siger Rikke Skov.

Forsvarsgeneralen håber, Danmark kan stå lige så stærkt defensivt, som tilfældet var i de bedste danske perioder af kampen mod Montenegro fredag.

- Kan vi smadre nogle af Sveriges systemer, skal vi gøre det. Og forhåbentlig kan vi komme til at spille vores eget spil i angrebet, fordi Sverige dækker mere skandinavisk op.

- Jeg tror, vi har en rigtig god chance. Selvfølgelig er der taktik, men fra nu af handler det meget om vildskab og om at give det sidste. Hvem er på dagen villig til at ofre alt? Det er nu, man skal være klar, siger Rikke Skov.

Anne Mette Hansen har været et af de største lyspunkter for Danmark under VM. Hun venter en hård kamp mod svenskerne.

- Vi skal være der 110 procent for at slå dem. Men jeg tror, at vores forsvar, hvis vi kan få det op at køre, vil det stå rigtig godt til Sverige.

Det er Stine Jørgensen enig i. Fredag spillede hun både sin vanlige rolle som back, men hun var også i perioder playmaker.

Hun roser svenskerne for en bred trup og håber, det offensive danske forsvar bliver nøglen til succes i 1/8-finalen.

- De har mange spillere at skifte ud med - mange på samme niveau. Det er lidt som med os.

- Sverige har et stærkt hold og spiller typisk med et defensivt 6-0-forsvar. Det handler om at finde løsninger på deres forsvar. Og om at presse dem. Og så bliver det spændende at se, hvordan de står overfor vores offensive forsvar, siger hun.

Kampen spilles søndag fra klokken 20.45.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip