Delaney om Kvist på landsholdet: En spøjs situation

Selvom Thomas Delaney til daglig er anfører og selvskrevet i startopstillingen i FCK, kan det meget vel blive hans holdkammerat William Kvist, der starter inde, når landsholdet tørner sammen med Sverige i de to afgørende EM-playoffkampe.

Dermed er rollerne byttet om hos de to midtbanespillere, hvor Kvist som udgangspunkt står under Delaney i FCK's hierarki. Delaney erkender da også, at det er en lidt speciel situation.

- Jeg kan godt se, at det er en lidt spøjs situation, hvis man ser den udefra, siger den 24-årige midtbanespiller.

- Men man skal ikke tage fejl af betydningen af erfaring på landsholdet. Både i forhold til presset og til taktikken. Og der kan jeg jo godt se, at William har mere i bagagen, end jeg har. Han kender til det, og det taler til hans fordel.

- Det er ikke noget problem for mig, og det er jo heller ikke fordi, at der i FCK er en klar hierarkisk opdeling af vores roller. Han er lige så meget en anfører, som jeg er, og han tager et stort ansvar.

Det er på et af de yderste mandater, at Delaney, er blevet udtaget til de kommende playoffkampe mod Sverige. Alligevel gør han sig forhåbninger om at få spilletid i de afgørende kampe.

- Jeg kan godt se, at det er svært, når jeg kommer som ekstra valg. Og jeg forventer heller ikke, at jeg skal spille fra start. Men jeg føler mig inde i en rigtig god periode.

- Jeg er rigtig glad for at være blevet efterudtaget efter at have været skuffet over ikke at være udtaget. Og jeg synes også, at jeg kan bringe noget tempo og noget godt presspil til holdet, siger Delaney.

FCK-spilleren var også med i 25-mands-truppen i kampen mod Portugal, men han måtte se med fra tribunen sammen med Lasse Vibe.

Delaney blev mandag formiddag udtaget sammen med Morten "Duncan" Rasmussen, efter at Simon Poulsen søndag var blevet hentet ind i stedet for Leon Andreasen.

Mandag eftermiddag blev Rasmus Falk udtaget som den 26. mand i truppen, som erstatning for en skadet Pione Sisto.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip