Delaney ser mod udlandet: FCK's penge lokker mig ikke

Skrevet af admin

28/02/2016

Mest læste i dag

FC København-anfører Thomas Delaney har takket nej til at blive en af Superligaens mest velbetalte spillere.

FCK forsøger i øjeblikket at lokke den 24-årige midtbanespiller til en forlængelse, men Delaney vil gerne prøve sig selv af i udlandet. Derfor vil han ikke skrive under på en ny kontrakt med ligaens førerhold.

- Jeg har sagt til FCK, at umiddelbart er det ikke aktuelt, og så må vi se, hvad der sker til sommer, siger Delaney, der har halvandet år tilbage af sin kontrakt.

- Jeg kunne godt skrive under på en fin kontrakt i FCK lige nu og blive blandt de bedst betalte i Superligaen, men det er ikke for pengenes skyld, hvis jeg skifter. Det er på grund af udfordringerne og oplevelserne, siger midtbanespilleren.

Delaneys manglende underskrift sætter FCK i et dilemma.

Enten skal klubben sælge ham til sommer og tjene et stort beløb, men man kan også holde på anføreren kontraktperioden ud, så han kan deltage i FCK's mulige kampe i Europa til efteråret.

- Jeg bliver ikke yngre og vil gerne af sted.

- Jeg elsker at være her i FCK, men jeg vil ikke binde mig i for lang tid. Det skal ende på rette tid for alle. Så jeg ikke kører træt i det, og at FCK ikke kører træt i mig - og at jeg kan blive solgt. Så det er en kabale, der skal gå op.

- Jeg kan godt forstå, at FCK gerne vil forlænge, men det er lidt på standby, siger Thomas Delaney.

- Jeg er åben om det. Jeg elsker at være her, men FCK ved også, at jeg gerne vil af sted, tilføjer han.

Ståle Solbakken mener ikke, at Thomas Delaney skal forlade FCK til fordel for klubber i eksempelvis Holland eller Belgien. Han skal ifølge FCK-manageren til en større klub i en større liga.

Thomas Delaney har også selv et par idéer til, hvor fremtiden kunne være.

- Jeg skal et skridt op - England, Tyskland eller Frankrig. Jeg har ikke låst mig fast på noget. Jeg er nok heller ikke på et niveau, hvor jeg kan vælge og vrage, men der bliver arbejdet på det. Nu må vi se, siger Delaney.

Skulle det ende med, at han fortsat er i FCK efter sommerferien, så mener anføreren fortsat, at han kan udvikle sig hos ligaens aktuelle førerhold.

- Ja, det tror jeg sagtens. Jeg føler mig ikke kørt tør, men nogle gange skal man være proaktiv, siger han.

/ritzau/