Delebiler indføres hos Kolding Kommune

Ordningen med delebiler vinder frem blandt private, og nu indfører Kolding Kommune som den første kommune i Danmark et delebilssystem i kommunens biler.

Ideen med delebiler er, at flere deles om den samme bil. Man booker bilen, når man har brug for den, og betaler udelukkende efter forbrug.

Kommunen har indgået et samarbejde med Hertz Delebilen, der har tilpasset det eksisterende bookingsystem, så det nu opfylder Kolding Kommunes behov og ønsker – og det kan nemt overføres til andre kommuner i hele landet, siger Kim Svennum, Fleet Manager i Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Delebilssystemet gør det nemt at overskue omkostningerne, idet den enkelte afdeling i kommunen faktureres direkte. Det øger bevidstheden blandt medarbejderne om ansvarsfuld brug af ressourcerne.

Kolding Kommune forventer at få optimeret driften ved en bedre udnyttelse af bilerne - og dermed reducere omkostningerne og antallet af biler samlet set.

Det nye system betyder større fleksibilitet for medarbejderne. Delebilerne åbnes og låses med medarbejderens eget delebilskort, de har adgang til flere af kommunens biler, og de skal ikke beregne ekstra tid til at hente og aflevere nøglen, da den befinder sig i bilen.

Bilen bestilles nemt online, og turen afsluttes automatisk, så bilen straks er klar til næste bruger.

Dagens Gossip