Dell kan miste kontrollen med Dell

Kampen om fremtiden for verdens tredjestørste computerproducent Dell skærpes nu, efter at verdens største kapitalfond har meldt sig på banen. Dermed kan Dells topchef og stifter miste kontrollen med sin egen virksomhed.

Stifteren af Dell, Michael Dell, ønsker sammen med kapitalfonden Silver Lake at bringe Dell-koncernen tilbage på private hænder og har gjort 24,4 milliarder dollars (140 milliarder kroner) klar til formålet.

Blackstone byder 10 procent mere

Men det er slet ikke nok, mener flere investorer, og nu har verdens største kapitalfond, Blackstone, også kastet sig ind i spillet, hvor den oprørske milliardinvestor Carl Icahn allerede er på banen.

Blackstone har ifølge nyhedsbureauet Reuters tilbud op til 10 procent mere end Michael Dells tilbud.

Den 77-årige Carl Icahn, der ifølge det amerikanske finansmagasin Forbes er verdens 26.-rigeste mand med en formue på godt 20 milliarder dollars, har gennem en tid købt aktier op og har højlydt luftet sin utilfredshed med Michael Dells købsplaner. Carl Icahn mener, ganske som andre større aktionærer, at der skal langt flere penge på bordet.

Carl Icahn købte i oktober 2012 10 procent af netfilmtjenesten Netflix.

Største opkøb i mange år

Uanset hvem der måtte overtage Dell, ser købet ud til at blive det største, siden finanskrisen satte en stopper for kapitalfondes storopkøb.

Michael Dell ejer selv 16 procent af virksomheden, som han grundlagde i 1984, mens han stadig var studerende ved Austin University i Texas. Dell-koncernen har været børsnoteret i 24 år og var længe verdens største PC-fabrikant, indtil Hewlett-Packard (HP) overtog tronen.

I dag sidder Dell kun på omkring 10 procent af verdens computermarked, som i lyntempo ændrer sig fra traditionelle stationære og bærbare computere til smartphonetelefoner og tavle-PCer.

Blackstone er en af de fem kapitalfonde, som i 2006 købte danske TDC og nu er ved at sælge ud.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip