Demokrater og republikanere i mudderkastning efter sammenbrud

»I aften har republikanerne taget et bevidst valg om at lukke regeringen ned. Det er en komplet og fuldstændig fejltagelse i forhold til at gøre, hvad der er bedst for det amerikanske folk,« skriver hun.

Det demokratisk styrede Senat nedstemte to gange de forslag, Repræsentanternes Hus stemte for. Alle forslagene indebar ifølge demokraterne i Senatet, at den nye sundhedsreform - den såkaldte Obamacare - ville blive udhulet samme dag, som en lang række delstater begynder at åbne for tilmeldinger til den omstridte sundhedsreform.

Men republikaneren Eric Cantor, som er flertalsleder i Repræsentanternes Hus, mener ikke, det er republikanernes skyld.

»Jeg har allerede hørt Harry Reid (demokratisk formand i Senatet, red.) sige, at han ikke ønsker at sætte sig ned og diskutere tingene eller få dem løst. Jeg mener bare, præsidenten kan godt lide at fortælle, at han vandt valget, men ved du hvad? Befolkningen valgte også et republikansk hus, og jeg tror faktisk, det amerikanske folk forventer, at vi sætter os ned og taler med hinanden,« sagde Eric Cantor til ABC News, kort inden præsident Barack Obama tirsdag morgen beordrede de offentlige myndigheder under staten at begynde at »lukke ned«.

»Vi føler ikke, at Obamacare er godt for dette land,« tilføjede han.

Det første forslag ville betyde, at sundhedsreformen i realiteten ikke ville blive finansieret, mens det andet forslag fra republikanerne betød, at sundhedsreformen ville blive udskudt med et år.

Sundhedsreformen er den amerikanske præsident, Barack Obamas, mærkesag. Den betyder, at godt 35 millioner amerikanere, som indtil nu har stået uden for sundhedssystemet, kan få en sygeforsikring, uanset hvilken helbredstilstand de er i, skriver b.dk.

Dagens Gossip