Demokraternes Bernie Sanders vinder i delstaten Wyoming

Demokraternes vælgermøder lørdag i Wyoming endte med endnu en sejr til den venstreorienterede Bernie Sanders.

Dermed har han ifølge nyhedsbureauet AFP vundet otte ud af de seneste ni delstatsdueller med Hillary Clinton.

Men den tidligere førstedame har dog stadig førertrøjen på.

Optællingen fra Wyoming er stort set fuldført, og ifølge CNN får senatoren fra Vermont 56 procent af stemmerne mod 44 procent til rivalen.

Onsdag vandt Sanders også primærvalget i staten Wisconsin.

I Wyoming var der kun 14 delegerede på spil, og ifølge The New York Times bliver de fordelt stort set ligeligt mellem de to rivaler, selv om opbakningen til Sanders var en smule større end til Clinton.

Hillary Clinton fastholder dermed sit forspring på over 200 delegerede i det samlede regnskab.

Men sejren giver, skriver Reuters, Bernie Sanders et rygstød, inden de to rivaler 19. april skal op mod hinanden i delstaten New York, der med 291 delegerede er en af de helt afgørende i slaget om at blive nomineret som Demokraternes præsidentkandidat.

Begge kandidater brugte da også lørdagen til at føre valgkamp i New York.

Og Sanders tror stadig, at han kan overraske og indhente storfavoritten Clinton.

- Vi nærmer os meget hurtigt, siger Sanders med henvisning til den seneste tids række af sejre og efter nyheden om udfaldet i Wyoming.

Hillary Clinton anses dog for have en "hjemmebanefordel" i New York, som hun tidligere har repræsenteret i Kongressen som senator.

Hos republikanerne var der Ted Cruz, der lørdag kunne kalde sig sejrherre i staten Colorado, hvor han sikrede sig alle 34 delegerede. I løbet af ugen havde han vundet 21 delegerede under nomineringsmøder i statens valgkredse.

Lørdag snuppede han de sidste 13 delegerede og gjorde dermed rent bord. Det skriver CBS News.

Hos Republikanerne kræver nomineringen støtte fra 1237 delegerede. Med sejren lørdag har Cruz ifølge CBS News nu sikret sig 540 delegerede. Rivalen Donald Trump fører dog stadig med over 743 delegerede.

Clinton havde efter valget i Wisconsin 1274 delegerede bag sig mod 1025 til Sanders. Hos Demokraterne sikres præsidentnomineringen ved at have opbakning fra 2383 delegerede.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip