Demonstrant dræbt i Tunesien

Der er modstridende meldinger fra øjenvidner om, hvordan manden døde, skriver den franske avis Le Monde.

Voldsomme uroligheder i Tunesien er blusset op, efter at oppositionspolitikeren Mohamed Brahmi torsdag blev skudt ned foran sit hjem ved højlys dag af to mænd i sorte T-shirts, der kom kørende på en scooter. Ifølge anklagemyndigheden har en obduktion vist, at Brahmi blev dræbt af 14 skud, og ifølge et vidne lød det som skud fra et maskingevær, da han blev dræbt.

42 parlamentsmedlemmer fra oppositionspartier trak sig fredag tilbage fra landets konstituerende forsamling, skriver Le Monde.

Oppositionspolitikerne har trukket sig for at presse den islamistisk ledede regering til at træde tilbage og parlamentet til at gå i opløsning efter kritik af manglende færdiggørelse af landets nye forfatning.

Det er »den første fase af en proces for at opløse parlamentet og for at få regeringen til at falde,« sagde oppositionspolitikernes talsperson Khemaies Ksila under en pressekonference fredag aften.

Da mere end to tredjedele af parlamentets 217 medlemmer fortsætter, kan parlamentet imidlertid fortsætte sit politiske arbejde på trods af afgangen af de 42 oppositionspolitikere, skriver Le Monde.

Tusindvis af regeringsfjendtlige demonstranter samledes i hovedstaden fredag. Torsdag aften affyrede uropoliti også tåregas mod demonstranter foran indenrigsministeriet, og fredag har butikker og banker holdt lukket af frygt for nye uroligheder, lige som en generalstrejke har betydet aflyste flyafgange fredag.

Mohamed Brahmi skal begraves i Tunesiens hovedstad, Tunis, lørdag.

Dagens Gossip